„Lutka 2“ - SIPA na području Sarajeva lišila slobode dvije osobe zbog ometanja rada pravosuđa

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (11.1.2016. godine), u operativnoj akciji „Lutka 2“, na području Sarajeva lišili slobode osobe inicijala B.D. (1968) i B.Š. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 241. KZ BiH „Ometanje rada pravosuđa“.

U tijeku su pretrage objekata na tri lokacije s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realiziraju se po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Županije Sarajevo. Akcija je rezultat složene istrage koju su istražitelji SIPA-e proveli pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su tijekom prosinca 2015. godine, zastrašivanjem i obećavanjem nedozvoljene koristi, navodili na davanje lažnog iskaza svjedoka inicijala A.S. u kaznenom postupku protiv N.K. i drugih koji vodi Tužiteljstvo BiH i Osnovni sud u Prištini zbog kaznenog djela organizirani kriminal u svezi s kaznenim djelom ubojstvo.

 Navedene osobe bit će privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvješće o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima, u najkraćem roku biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.