Putem elektronskog obrasca zaprimljeno deset korisnih informacija

„Krimolovci“ u kolovozu: Zaprimljena 323 poziva i četiri korisne informacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kolovozu 2018. godine registrirali su 323 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene četiri korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je 88 prijava, od čega deset korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na ostala kaznena djela. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 14 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U kolovozu je dobijeno devet povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 55 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.