Održan sastanak sa zamjenikom ravnatelja Đurom Kneževićem i suradnicima

Kriminalistički inspektori Policijske uprave Celje posjetili SIPA-u

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetili su danas (14.4.2016. godine) inspektori Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Celje i sastali se sa zamjenikom ravnatelja SIPA-e Đurom Kneževićem i suradnicima. Sastanku je nazočio i slovenački policijski ataše u BiH Janko Goršek.

Posjeta kriminalističkih inspektora Policijske uprave Celje nastavak je uspješne suradnje nadležnih policijskih tijela Slovenije i SIPA-e. Na sastanku su upoznati sa nadležnostima SIPA-e, organizacijskom strukturom i ulogom koju ima u sigurnosnom sustavu BiH. Zamjenik ravnatelja SIPA-e prezentirao je pojedinosti u svezi s uspješnim funkcioniranjem SIPA-e i posljednjim realiziranim operativnim akcijama.

Sastanku su nazočili i predstavnici Kriminalističko-istražnog odjela, Financijsko-obavještajnog odjela i Sektora za istraživanje ratnih zločina i kaznenih djela kažnjivih po međunarodnom humanitarnom pravu. Oni su prezentirali rad navedenih organizacijskih jedinica.

Na sastanku je razgovarano i o aktualnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu i potrebi jačanja suradnje na nacionalnoj i međunarodnoj razini, kako bi se što efikasnije odgovorilo na sve sigurnosne izazove današnjice.

Posjeta je ocijenjena izuzetno uspješnom, a doprinijet će dodatnom jačanju suradnje i partnerskog odnosa između policijskih tijela.