Direktor SIPA-e Perica Stanića sastao se sa v.d. glavnog tužitelja Tužilaštva BiH Gordanom Tadić

U okviru obveznog održavanja sastanaka na strateškoj razini rukovodilaca tužiteljstva i rukovodilaca policijskih tijela, v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sa suradnicima posjetila je danas (14.11.2015. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se sa ravnateljem SIPA-e Pericom Stanićem i suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju, rješavanju budućih zajedničkih predmeta, međusobnoj potpori u borbi protiv kriminala kao i svakodnevnoj problematici koja se odnosi na zajednički rad ovih institucija.

Tužiteljstvo BiH i SIPA svakodnevno operativno surađuju, a svaki mjesec realizira se veliki broj operativnih i istražnih aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala, ratnih zločina, terorizma, korupcije, pranja novca, financijskog kriminala i drugih kaznenih djela iz nadležnosti ovih institucija. Realiziranjem navedenih aktivnosti i procesuiranjem na stotine osumnjičenih osoba, ove dvije institucije pokazale su da ulažu velike napore u borbu za vladavinu prava.

Predstavnici obje institucije izrazili su volju za dodatnim unapređenjem suradnje te zauzeli zajednički stav da će SIPA i Tužiteljstvo BiH raditi u okviru svojih nadležnosti prilikom stvaranja sigurnijeg okruženja za građane Bosne i  Hercegovine.