Pronađeno oko 520 grama heroina

BRČKO: U akciji „Senior“ lišena slobode jedna osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (15.11.2018. godine) na području Brčkog, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Senior“ u kojoj je jedna osoba lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 195. KZ BiH „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Također, po nalogu Suda Bosne i Hercegovine izvršili su pretrage na području Brčkog na dvije lokacije. Prilikom pretrage, u kući koju koristi osumnjičeni otkriveno je i privremeno oduzeto oko 520 grama smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, 11.000 eura, omoti telefonskih kartica sa brojevima telefona i dva telefonska aparata koje je koristio osumnjičeni.

Nakon pretraga, u prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada osobe lišene slobode, koje će, sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, biti predata postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.