Austrijski ataše posjetio SIPA-u

Ataše pri Veleposlanstvu Austrije u BiH Thomas Rois posjetio je danas (11.11.2014. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se sa ravnateljem Goranom Zubcem i pomoćnikom ravnatelja za Kriminalističko-istražni odjel Anđelkom Hrgićem.

Na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada Agencije, njenim nadležnostima, organizacijskoj strukturi, rezultatima koje je postigla u proteklom periodu, ulozi koju ima u sigurnosnom sustavu BiH i drugim aktualnim pitanjima.

Ravnatelj Zubac naglasio je da SIPA raspolaže najjačim istražnim kapacitetima za borbu protiv najsloženijih vidova kriminala i da radi punim kapacitetom, te da će u narednom periodu akcenat biti na njenom dodatnom jačanju. Podsjetio je da su prioriteti rada Agencije borba protiv organiziranog kriminala, terorizma, teškog financijskog kriminala i korupcije, te ratnih zločina, naglasivši da je SIPA važan subjekt međunarodne operativne suradnje u borbi protiv svih oblika organiziranog kriminala.

Na sastanku je zaključeno da je dosadašnja suradnja bila uspješna, te da će u narednom periodu biti još više unaprijeđena.