AKCIJA KODNOG NAZIVA „NOKAUT“ – SEDAM OSOBA LIŠENO SLOBODE

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, danas 15.06.2021. godine realiziraju operativnu akciju kodnog naziva „Nokaut“ u okviru koje je sedam osoba lišeno slobode zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz članka 238. stavak (1) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U toku su pretresi osoba, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica na sedam lokacija na području Hercegovačko-neretvanske županije.

U dosadašnjem tijeku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje „Cannabis sativa“, preko dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptovanih telefona, oko 5000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade biti predate u nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, pod čijim nadzorom su i realizirane navedene aktivnosti. Akcija se realizira po naredbi Općinskog suda u Mostaru i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, te uz pružanje pomoći policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i ministarstava unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije.