AKCIJA KODNOG NAZIVA „NEBO“ – PET OSOBA LIŠENO SLOBODE

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, danas 14.06.2021. godine realizirali su operativnu akciju kodnog naziva „NEBO“ u okviru koje je pet osoba lišeno slobode i izvršeni su pretresi osoba, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na dvije lokacije u Bosanskom Petrovcu i jednoj lokaciji u Bihaću.

Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem kaznenog djela „Udruživanje radi činjenja kaznenih djela“ iz članka 340. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, u svezi sa kaznenim djelima „Zlouporaba položaja ili ovlaštenja“ iz članka 383. stavak (1), kaznenim djelom „Krivotvorenje službene isprave“ iz članka 389. i kaznenim djelom „Primanje dara ili drugih oblika koristi“ iz članka 380. stavak (1) istog zakona.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade biti predate u nadležnost postupajućem tužitelju Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanske županije, pod čijim nadzorom su i realizirane navedene aktivnosti. Pomoć u realizaciji akcije pružili su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije.