Оперативна акција „Блинкер“ – слободе лишена четири лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (27.6.2022. године), у склопу оперативне акције „Блинкер“, на подручју општине Шамац претресли стамбене објекте и покретне ствари на пет локација, због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“ и „Недозвољен промет акцизних производа“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Слободе су лишена четири лица која су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку, и то 750 килограма дувана, машина за резање дувана, вага, аутоматска пушка, полуаутоматска пушка, осам оквира за аутоматску пушку и око 210 комада муниције.

Наведене активности проведене су по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Управом за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине.