Одржан десети састанак Стратешког форума за сарадњу руководилаца тужилаштава и полицијских агенција

21.2.2018. године - У просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је одржан десети састанак Стратешког форума за сарадњу руководилаца тужилаштава и полицијских агенција у БиХ.

Након дискусије о реализацији закључака са претходног састанка Стратешког форума и усвајања Оквирног плана рада Стратешког форума 2018. године, на састанку је разговарано о темама које се односе на провођење прописа о заштити личних и тајних података, информисаности тужилаца и овлаштених службених лица о форензичким капацитетима у БиХ и искориштености ових капацитета.

Састанку су присуствовали в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, главни тужилац Федералног тужилаштва ФБиХ Здравко Кнежевић, главни тужилац Републичког тужилаштва Републике Српске Махмут Шврака, главни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ Зекеријах Мујкановић, а у име полицијских органа директор СИПА-е Перица Станић, директор Полиције МУП-а Републике Српске Дарко Ћулум, директор Федералне управе полиције Драган Лукач и шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ Горан Писић, те представници пројекта „Јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа“.

Састанак је одржан у склопу активности које у оквиру пројекта „Јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа“ проводи Високи судски и тужилачки савјет, уз финансијску подршку Швајцарске и Норвешке.