Привремено одузета пословна документација

Акција „Мастер“: СИПА претресла објекат на подручју Брчко дистрикта БиХ

У наставку активности у оквиру предмета „Мастер“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (22.11.2017. године) на подручју Брчко дистрикта БиХ претресли службене просторије једног правног лица.

Претрес је извршен с циљем проналажења и привременог одузимања финансијске пословне документације и других предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Наведене активности реализоване су по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, уз подршку полицијских службеника Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Акција „Мастер“ започета је у мају ове године када је на ширем подручју БиХ слободе лишен већи број лица због постојања основа сумње на почињење кривичног дјела организовани криминал, у вези са кривичним дјелима пореска утаја или превара, царинска превара, примање дара и других облика користи, давање дара и других облика користи и прање новца, а све у вези са увозом  текстилне и друге робе из Турске, Мађарске и Италије у БиХ. Процјењује се да су осумњичена лица, чинећи наведена кривична дјела, оштетиле буџет БиХ за износ већи од 4,5 милиона КМ.

СИПА активно наставља рад на овом предмету ради утврђивања свих чињеница и документовања кривичних дјела.